Cum îți alegi facultatea?

Cum îți alegi facultatea?

Mulți dintre cei aflați acum la studii în străinătate au întâmpinat dificultăți în alegerea unei universități. Gama de selecție este atât de ofertantă, încât e aproape imposibil să nu te simți copleșit de această multitudine de posibilități. Cum cauți? Cum compari? Cum alegi? Încotro te îndrepți? Acestea sunt numai o parte dintre întrebările chinuitoare și care conduc la stres! Și chiar dacă știai direcția pe care doreai să o urmezi sau aveai o idee despre universitatea unde voiai să studiezi, în fața tuturor acestor posibilități apar inevitabil incertitudinea, teama, gânditul și răzgânditul…

201508061724_woman-question

Prima lecție importantă (valabilă cam în orice situație) este: ”Fără panică!”. Am fost și noi în aceeași situație și știm cât de greu e să lupți cu această teamă. Am căutat îndeajuns? Am făcut alegerea potrivită? Răspunsul ți-l vei da singur, peste ceva timp…

 

Pentru că și în acest haos și amalgam de variante există puțină ordine, ne dorim să te ajutăm pe tine, viitor student român în străinătate, să găsești acest strop de ordine și structură. Punând cap la cap experiențele mai multor persoane care au trecut la rândul lor prin această ”criză” (amintește-ți, ”fără panică!” ), am creat o listă cu criterii de care să ții seama (dar nu neapărat) în procesul de luare a unei decizii. Primul criteriu, pe care îl vom detalia în acest articol, este poziția în topul universităților.

Top-Universities-in-Germany

Atunci când iei în considerare acest criteriu, trebuie să ții cont de criteriile (da, criterii peste tot!) pe baza cărora s-a realizat clasamentul respectiv. Vei găsi topuri despre:

  1. Universități din întreaga lume
  1. Universitățile cele mai bune într-un anumit domeniu de studiu
  1. Universitățile care oferă cele mai mari șanse de angajare rapidă după absolvire
  1. Universități cu cele mai multe publicații … etc.

sau o combinație de astfel de criterii. Alege topurile cele mai recente și care se pliază pe cerințele tale!

 

Așa cum am menționat la începutul articolului, vom particulariza pe Germania (dacă tot suntem LSRS Germania). Articole interesante despre un astfel de clasament, cu cele mai bune universități din Germania, sunt acestea:

imgonline-com-ua-twotoone-6VPjdviifo8LBcm

Se poate observa cu ușurință că Technische Universität München (https://www.tum.de/) este considerată cea mai bună universitate din Germania, ocupând poziția 60 în clasamentul mondial, pe anul 2016, conform https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2016. Aceasta este urmată de Ludwig-Maximilians-Universität München (https://www.en.uni-muenchen.de/index.html), locul 68 mondial. Programele de studiu oferite de aceste universități (și nu numai) sunt diverse, de la studii de licență până la cele de doctorat, unele dintre ele fiind în limba engleză chiar!

Ți-am trezit interesul? Urmărește-ne în continuare pentru a afla și celelalte criterii de ținut seama pentru o alegere cât de cât structurată a viitoarei tale destinații de studiu. Hai, ne vedem la drum!

de Eliza Cozma

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *