Europa-Universität Viadrina de Diana Gaiu

Aflata intr-un orasel micut al Germaniei, Frankfurt(Oder), la frontiera cu Polonia, universitatea Viadrina gazduieste trei mari facultati: cea de stiinte economice (Wirtschaftswissenschaften), stiinte culturale (Kulturwissenschaften) si drept (Rechtswissenschaften). In 2016, am absolvit programul de Bachelor in Business Administration (BWL) din cadrul facultatii de stiinte economice.

In ciuda ofertei restranse, tot mai multi studenti opteaza pentru aceasta universitate datorita programelor de studiu flexibile, orientate interdisciplinar (foarte popular este programul de master in European Studies ce contine cursuri din toate cele 3 domenii mentionate mai sus – economie, cultura/politica si drept, cu posibilitatea de a te specializa in unul din ele) si international, prin cooperarile de tip Double Degree sau Erasmus Exchange pe care universitatea le promoveaza foarte mult.

Important de mentionat este si faptul ca universitatea incurajeaza mult studentii din strainatate (in special din Europa de Est) prin burse de studiu, traininguri si activitati extracuriculare ce faciliteaza procesul de integrare in cultura germana.

Aflata in apropriere de orasul-capitala Berlin (doar o ora cu trenul!), universitatea a devenit o atractie din ce in ce mai mare pentru locuitorii de aici, astfel incat multi studenti fac naveta in fiecare zi. In acelasi timp, este o oportunitate unica pentru studentii care locuiesc in Frankfurt(Oder) sa calatoreasca si sa descopere Berlinul, fara a suporta costurile relativ mari de trai.

Cel mai mult la facultatea mea mi-a placut ca, pe langa programul intens de studiu, am absolvit si o practica de trei luni, un semestru Erasmus si cateva alte traininguri pe care facultatea le cere ca si parte obligatorie. Toate acestea pregatesc si formeaza studentul, intr-o formula practica. Si nu in ultimul rand, numarul mare de studenti romani. Mai jos puteti vedea una din (numeroasele) intalniri:

Iar aici cladirea principala privita de la etajul 10 al caminului 🙂

1 thought on “Europa-Universität Viadrina de Diana Gaiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *