April 1, 2013

Despre noi


Cine suntem noi?

O echipă tânără și dinamică, de studenți și absolvenți ai unui ciclu de studii în Germania.

Suntem aici pentru tine să te ajutăm să dobândești o educație de calitate și să te informăm nu numai cu privire la oportunitățile academice, ci și asupra a ceea ce înseamnă viața de zi cu zi în această țară.

LSRS Germania este una dintre cele peste 40 de filiale ale Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), o organizaţie neguvernamentală, apolitică și echidistantă, al cărei rol primordial este de a oferi membrilor săi și celor interesați (elevi, studenți, doctoranzi, absolvenți) un cadru deschis de dialog și acţiune. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

În atingerea obiectivelor sale, LSRS este mandatată să colaboreze cu instituțiile reprezentative ale statului român, indiferent de culoarea politică a acestora. Prin Statut, LSRS este o organizație apolitică și echidistantă, iar implicarea în politică este interzisă în mod expres.

Ce facem, mai exact?

  • oferim consultanță academică tinerilor români care doresc să-și continue studiile în Germania;
  • oferim un cadru de comunicare între studenții români care își desfășoară deja activitatea academică în Germania, cu scopul de a consolida identitatea comunității studenților și a absolvenților români din această țară;
  • promovăm o imagine pozitivă a României în lume prin exemplul rezultatelor și al valorii studenţilor români din străinătate, precum şi prin organizarea de acţiuni specifice;
  • încurajăm comunicarea dintre studenţii români din străinătate şi cei din România în vederea schimbului de idei şi experienţe;
  • promovăm relaţii strânse de prietenie, sprijin reciproc şi colaborare cu organizaţii studenţeşti şi de tineret din ţară şi din străinătate.

 Întrebări?

Scrie-ne la adresa contact@de.lsrs.ro sau alătură-te nouă pe www.lsrs.ro și pe Facebook, aici.

 Te așteptăm!

 

1 thought on “Despre noi

  • Bună ziua! Ma numesc Lajos Sebastian, sunt din mun.Oradea, judeţul Bihor, elev în clasa a XI-a. Aş dori sa stiu dacă există posibilitatea de a fi consiliat pentru a aplica la o universitate de stat din Germania, în caz afirmativ unde trebuie să mă adresez.
    Vă multumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *