April 10, 2011

Echipa LSRS Germania

Voluntari 

Decebal Mohîrță 

Coordonator 

Politica, filozofia si istoria sunt pasiunile sale și vrea să se numere printre cei care ajută la dezvoltarea României. A absolvit Colegiul German Goethe, în prezent este student în cadrul Universității Konstanz, la Științe Politice și Management. Timp de 3 ani a făcut parte dintr-un club de dezbateri, participând la numeroase concursuri, pe care le-a și câștigat, tratând în mod special teme de politică globală. Nu s-a dat bătut din a fi “Debater”, reușind să combine recent acest rol și cu diplomația, fiind delegat la numeroase conferințe Model United Nations. În prezent, este membru United Nations Association Konstanz, JUSOS-Konstanz și fondator al grupului de activiști Bucureștiul Tânăr. De asemenea, a activat ca voluntar în partide politice și fundații în România. Dorește să își ajute țara, prin a-i îndruma pe tinerii care își propun să studieze în Germania și sperând că acest lucru va ajuta la dezvoltarea României.

Email: decebal.mohirta@de.lsrs.ro

Teodor Teleagă

Coordonator Adjunct

Are 19 ani și studieaza politică, sociologie și filosofie la Universitatea din Bonn în anul întâi, primind și o bursă DAAD pentru susținerea financiară a studiilor sale. Originar din București, a absolvit Liceul German “Goethe” din Sectorul 1. al capitalei la secția real mate-info. Pasionat de politică, filosofie, economie, psihologie și literatură, își dorește să reprezinte studenții români din străinătate, în special în Germania, unde studiază. Este de părere că poate aduce contribuții în consacrarea LSRS în Germania și extinderea Ligii în alte Land-uri și orașe, unde studenții români nu au avut încă ocazia să afle de această organizație. Consideră de asemenea că postul de consilier de relații externe i se potrivește, deoarece poate negocia bine și îi face plăcere să ajute la medierea între LSRS și partenerii săi. De asemenea îi plăce să ajute la recrutarea a noi membrii voluntari din Land-ul în care se află și consideră că poate ajuta la extinderea LSRS în Bonn și în NRW.

 

Email: teodor.teleaga@de.lsrs.ro

Eliza Cozma

Coordonator Adjunct

În prezent, urmează studiile de masterat la Universitatea din Stuttgart, Germania, în domeniul informaticii. În ceea ce privește originile, este 100% moldoveancă, din Iași. A studiat la Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași, mai precis la Facultatea de Automatică și Calculatoare, după ce a absolvit Colegiul Național „Emil Racoviță”. Își propune mereu să se bucure pe deplin de fiecare experiență și șansă care i se oferă. Zâmbește pe cât de mult posibil și îi place nespus să călătorească. Se consideră o fire optimistă, iar atunci când are parte de provocări, își spune „Hai, inimă, la drum și fii voioasă!”.

Email: eliza.cozma@de.lsrs.ro

Ros Maria Virginia (Ginny)

Director Departamentul Proiecte

A absolvit în 2012 Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița, după care și-a continuat studiile în Cluj-Napoca la Facultatea de Studii Europene și Relații internaționale din cadrul Universității „Babeș-Boylai”, iar în 2015 a urmat masterul de Diplomație Culturală și Relații Internaționale în campusul din Berlin al Universității Furtwangen. De-a lungul studenției s-a implicat activ în evenimente sociale și culturale, iar pe parcursul celor 3 ani cât a fost la Cluj, a activat ca voluntar în „Societatea Sudenților Europeniști”. Este o fire deschisă, energică, căreia îi place mereu să cunoască oameni noi. Își dorește ca alături de alți sudenți români să facă proiecte frumoase prin care să crească vizibilitatea României și care să contribuie la dezvoltarea unei societăți sănătoase.

Email: virginia.ros@de.lsrs.ro

Ruxandra Burghelea

Director Departamentul Comunicare

Prima etapă hotărâtoare în evoluția ei au reprezentat-o anii de liceu, în cadrul Colegiului Național „Octavian Goga” Marghita, în timpul cărora și-a descoperit înclinația înspre studiul literaturii române și a celei engleze. După ce a absolvit cu titlul de șefă de promoție, a ales fără ezitare să studieze la Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, la specializarea Engleză-Română. În timpul acelor ani a îmbinat activitățile ce țin de facultate cu pasiunea ei pentru pictură, cele două sporindu-i dorința de a-și atinge potențialul. Cu acest optimism a parcurs cei trei ani de licență, până când, toamna aceasta, o nouă schimbare avea să vină, mai mare decât toate cele de până atunci. A fost acceptată la Universitatea Heidelberg din Germania, în domeniul studiilor engleze, ceea ce a însemnat un vis împlinit pentru ea și o provocare, în fața căreia se străduiește acum, în fiecare zi, să îi răspundă cu toată forța de care dispune. Pentru că această experiență nouă a motivat-o să se bucure din plin de șansa ei în Germania, a decis să își împărtășească reușita cu alți colegi români aici, în echipa LSRS, și să contribuie la îndeplinirea scopurilor pe care și le propune. Asta deoarece crede că orice devine mai ușor de realizat atunci când faci parte dintr-o echipă.

Email: ruxandra.burghelea@de.lsrs.ro

Diana Gaiu

Consilier Proiecte

Diana este din Galați și în prezent locuiește în Berlin. A absolvit International Business Administration în cadrul Europa-Universität Viadrina, Frankfurt (Oder), iar recent s-a orientat profesional spre domeniul resurselor umane. Îi place să cunoască oameni noi, să schimbe idei, să împărtășească experiențe frumoase și nu în ultimul rând să învețe lucruri noi! Pentru toate astea, s-a alăturat echipei LSRS în scopul de a contribui la dezvoltarea comunității de studenți din străinătate și la crearea unui spațiu în care cultura și admirația pentru educație se îmbină armonios.

Email: diana.gaiu@de.lsrs.ro

Vlad Andrei Cristescu

Consilier Proiecte/ IT

Are 19 ani și studiază Computer Science la Technische Universität Berlin (TUB). S-a înscris în Liga Studenților Români din Străinătate cu scopul de a crea un grup cât mai compact, cu ambiții cât mai mari. Își dorește ca în viitor proiectele noastre să aibă un impact asupra românilor de pretutindeni și să avem un viitor cât mai frumos ca echipă.

Email: vlad.cristescu@de.lsrs.ro

 

Emilian Dranca

Consilier Relații Externe – Relația cu Diaspora

Emilian, bucovinean de origine cu afinități franțuzești și germane, pasionat de istorie și cinematografie și relații internaționale, a ajuns să studieze probleme de istoria religiilor la o universitate germană, Albert Ludwig Universitaet Freiburg im Breisgau.

Email: emilian.dranca@de.lsrs.ro

 

 

 

 

Teodor Diaconu

Consilier Relații Externe

Teodor a terminat în 2014 Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, profilul matematică-informatică bilingv engleză. Fiind pasionat în mod egal de ştiinţele exacte, istorie şi diplomaţie, el a considerat că toate acestea se regăsesc în inginerie. Ca urmare, el studiază acum Electrotehnică şi Tehnologia Informaţiei la Universitatea Tehnică din München, dorind ca mai încolo să se specializeze în energetică. Teodor crede că fiecare român este dator, oriunde s-ar afla, să contribuie la dezvoltarea societăţii şi la promovarea valorilor româneşti, lucruri pe care Teodor doreşte să le facă prin activitatea sa în cadrul LSRS.

Email: teodor.diaconu@de.lsrs.ro

Vlad Ionita

Consilier proiecte si comunicare

Are 20 de ani si este student in anul intai la Hamburg University of Applied Sciences, sect Aerospace Engineering. A absolvit Colegiul German Goethe din Bucuresti in vara anului 2017 la clasa de matematica-informatica. Este pasionat de aviatie si doreste sa se dezvolte cat mai mult in aceasta directie. Cariera lui ideala este pilotajul avioanelor de linie. Intrucat este student in Germania, considera ca este esentiala colaborarea studentilor de aceiasi nationalitate, astfel a ales sa se implice in LSRS. Considera ca Liga Studentilor Romani din Strainatate este o initiativa excelenta de a apropia tinerii romani in proiecte ambitioase.

Email: vlad.ionita@de.lsrs.ro

Alexandru-Gabriel Niculescu

Director Departamentul IT

Are 19 ani, s-a nascut in Capitala si a absolvit colegiul german“Goethe” Bucuresti. In present studiaza Wirtschaftsinformatik la Universitaet Hamburg. Cand nu isi petrece zilele prin biblioteci incercand sa tina pasul cu toate temele si proiectele il gasiti prin parcuri pe bicicleta, cu prietenii, citind ultimele noutati despre tehnologii sau jucand jocuri video. S-a alaturat echipei LSRS pentru a promova activitati si proiecte in Hamburg.

Email: alexandru.niculescu@de.lsrs.ro

Mădălina Luca2922PA Madalina Luca

Fost Coordonator 

Anul acesta a promovat primul examen juridic de stat în Berlin, după urmarea unui double-degree în drept englez și drept german la King’s College London și Humboldt Universität zu Berlin – unde a învățat cum funcționează diferite sisteme legislative, cum legile modelează societatea și a realizat importanța drepturilor și libertăților civice. O fascinează diferite culturi și religii, iar în timpul liber citește, vizitează muzee/galerii de artă modernă și se antrenează pentru un semimaraton. Crede în idei mari, se ghidează după principii clare, îi place să descopere mereu oameni și locuri noi, iar prin ei/ele să se descopere pe ea.

Email: madalina.luca@de.lsrs.ro

Adrian Bucur

Consilier Proiecte

Adrian este originar din Bârlad și a absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. În timpul studenției a făcut parte din organizația studențească AIESEC care l-a ajutat să se dezvolte personal și profesional prin stagii de practică în Olanda, Danemarca și Germania. La Universitatea din Heidelberg a făcut un semestru pregătitor axat pe limba și cultura germană iar apoi s-a angajat la firma SAP din Walldorf unde lucrează și în prezent. Este interesat de orice are de a face cu natura și cu cultura românească și își dorește să se întoarcă în România din motive familiale dar și pentru a participa și contribui la viața socială, culturală, politică și economică din România.

Email: adrian.bucur@de.lsrs.ro

Paul Theodor Pricop

Consilier Relatii Externe

Theodor este absolvent al Liceului German Goethe, promotia 2015, sectia Filologie. Din 2015 este student la Universitatea din Bremen, in cadrul facultatii de Stiinte Politice si Drept. A parasit Romania cu gandul ca o experienta in Occident poate contribui in viitor la renasterea Romaniei, o Romanie bazata pe valori etice si morale, construita de oameni capabili si ambitiosi. O alta pasiune a lui este fotbalul. El este arbitru profesionist, activitate despre care spune ca il face sa se dezvolte din toate punctele de vedere. A ales LSRS pentru profesionalismul nostru si din dorinta de a-si dezvolta capacitatea de a lucra in echipa.

Email: theodor.pricop@de.lsrs.ro

Andra Saigau

Consilier Proiecte

Studiază Inginerie Industrială în Hamburg. Originar este din Galați, unde a stat până la vârsta de 14 ani, după care a plecat pentru un an în Germania. A locuit în Xanten, NRW, în timpul clasei a 10-a, pe care a făcut-o în engleză. După această experiență s-a decis să își continuie studiile în același sistem de învățământ. A absolvit liceul german de la Bruxelles, unde a dat examenul de „Abitur”.

Este pasionată de subiecte foare diferite, ceea ce a făcut alegerea unui domeniu de studii foarte dificilă. Participă regular la conferințe Model United Nations și este interesată în mod activ de politicile și problemele globale.

Speră să poată aduce o contribuție simnificantă echipei LSRS Germania, fiind activă atât pentru a ajuta, cât și pentru a învăța de la ceilalți membri.

Email: andra.saigau@de.lsrs.ro

Razvan-Mihai Ursu

Consilier Proiecte

Răzvan are 19 ani și a absolvit în 2018 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, specializarea matematică-informatică, bilingv germană-engleză. Pasiunile sale includ spațiul cosmic, fizica, dar și electronica și programarea. În prezent, el studiază Inginerie Electrică și Tehnologia Informației la Technische Universität München, fiind beneficiarul unei burse oferite de DAAD.

Datorită unei experiențe vaste în ceea ce privește olimpiadele internaționale și concursurile tehnice pe echipe, crede cu tărie că o echipă bună este baza unui proiect de succes, atât în inginerie, cât și în toate celelalte domenii. S-a alăturat echipei LSRS Germania în septembrie 2018, fiindcă dorește să fie parte a unei echipe ce contribuie la dezvoltarea comunității de studenți români din Germania prin proiecte inovatoare.

E-Mail: razvan.ursu@de.lsrs.ro

Rares-Mihai Costache

Mihai este din Constanța și a terminat Colegiul Național “Mircea cel Batrân” în 2015. El a studiat în București la ASE Administrarea afacerilor cu predare în limbi străine, secția Germana, iar acum își continuă studiile, urmând un master în management și tehnologie la Technische Universität München. Mihai a intrat în LSRS deoarece dorește să ajute studenții români din Germania să creeze o comunitate închegată. El consideră că aceasta comunitate ar ajuta la integrarea mai rapidă a studenților romani care vin sa studieze în Germania și la dezvoltarea lor pe parcursul studiilor.

E-Mail: rares.costache@de.lsrs.ro

Alumni

Cornelia Guju

Membru fondator

Cornelia Guju a absolvit Colegiul Naţional “Lucian Blaga” din Sebeş, Facultatea de Litere a Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (Bachelor – Anglistică şi Germanistică), promoţia 2007, Facultatea de Studii Europene (Masterat în Studii Germane – Sisteme Politice Comparate), promoţia 2008 si în 2010 Masteratul în Germanistică al Universităţii “Julius Maximilians” din Würzburg, Germania (Bursiera a Fundaţiei Hermann-Niermann), unde urmează doctoratul în Istorie Contemporană cu tema “Migraţie Studenţească. Secolul XIX-XX. Studenţi români şi maghiari la Universitatea Würzburg şi Erlangen”. În Würzburg a lucrat intre 2009-2011 în cadrul Birourilor Career Service şi Alumni ale Universităţii Würzburg.

 

Cristina Iulia Popescu

Membru fondator

A absolvit Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” din Bucureşti, Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti (Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene) promoţia 2008, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul S.N.S.P.A (Masterat în Comunicare Managerială şi Resurse Umane), promoţia 2010 şi este în present studentă în cadrul Freie Universität la un program de master în domeniul educaţiei interculturale. A lucrat ca trainer în diferite proiecte europene şi e pasionată de domeniul educaţiei.

A făcut voluntariat pentru organizaţii studenţeşti de când se ştie, îi place să cunoască oameni deschişi, care gadescă “out of the box” şi care ştiu să se bucure de viaţă, călătoreşte mult, iar când vrea să se relaxeze face baloane de săpun, ascultă jazz sau deschide o carte nouă. Cristina face parte si din membri fondatori ai LSRS Germania.

 

 

 

Dana Georgescu

Membru fondator

Dana este licenţiată în studii germane şi norvegiene (Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, 2007), iar în Germania a absolvit în vara anului 2010 masteratul în germanistică al Universităţii „Julius-Maximilian” Würzburg şi programul de masterat în prelucrarea electronică a datelor pentru filologi în martie 2011, studiu oferit de către aceeaşi universitate bavareză.

E-mail: dana.georgescu(at)de.lsrs.ro

Nicoleta ProsteanNicoleta Proștean

Fost Coordonator 

S-a alăturat Ligii Studenților Români din Străinătate în 2012 și de atunci se implică activ in filiala din Germania. Nicoleta și-a finalizat studiile de licență la Cluj-Napoca și Viena. Acum își continuă formarea academică la Universitatea din Köln, într-un program de masterat în Economie și Sisteme Informatice, obținând Bursa pentru Viitori Manageri din Europa Centrală și de Est oferită de Robert Bosch Stiftung. Fiind o persoană proactivă, a participat ca membră în organizații studențești, la proiecte internaționale de politică socială în Italia și Germania. Crede în obiectivele LSRS și este convinsă că tinerii pot ajuta la reechilibrarea societății românești. Pentru că s-a născut în frumosul Ardeal, la Mediaș, știe că singura cale de a reuși este să iubești ceea ce faci.

E-mail: nicoleta.prostean(at)de.lsrs.ro

Miruna Stefan v2.1Miruna Ștefan 

Fost Coordonator

După absolvirea liceului în Sebeș, s-a decis să urmeze o facultate în Germania. Este studentă la Facultatea de Drept Economic din cadrul Universität Mannheim, urmând un program de studii duble unic în Germania, care îmbină Dreptul cu Studiile Economice. În prezent își finalizează studiile de Master cu specilizare în taxe și impozite. Pe lângă asta, este implicată în diferite organizații studențești, precum ELSA Mannheim (Organizația Studenților de Drept din Europa) sau ProBono Mannheim, la fondarea căreia a ajutat.

Ardeleancă getbeget, Miruna este o persoană sociabilă și deschisă pentru noi încercări. Îi place să râdă din plin și nu ezită să vadă partea plină a paharului și binele din oamenii din jur. Mai mult decât orice, crede într-o Românie prosperă, care își atinge valoarea adevărată și ajunge un punct de referință pe plan internațional.

Email: miruna.stefan@de.lsrs.ro

Robert Daniel Stanescu
 
Consilier Relații Externe
 
Dupa absolvirea Colegiului German Goethe, din Bucuresti, s-a decis sa urmeze o facultate din strainatate si in paralel a scolii de antrenori. Prin urmare este absolvent al Universitatii din Viena si Bucuresti, pe specializarea sociologie, si antrenor de arte martiale “Aikido” agreat de Ministerul Tineretului si Sportului.
In prezent, Robert este masterand din cadrul Universitatii Bremen din Germania, sectia de Politici Sociale cu predare bilingva germana-engleza.
Este o persoana sociabila, serioasa si mereu dispusa sa ofere ajutor. In anul 2011 pe perioada studiilor din Viena, a devenit membru in “Liga Studentilor Romani din Strainatate”. Incepand cu anul 2013 s-a alaturat echipei centrale din LSRS Bucuresti, iar in prezent voluntariaza si reprezinta in paralel ambele departamente de Relatii Externe atat pentru Sediul Central, cat si pentru filiala Germania.
El doreste permanent sa contribuie la dezvoltarea Romaniei prin promovarea valorilor acesteia.
 
Teodor Chiaburu
Consilier Proiecte
Am absolvit Colegiul National “Calistrat Hogas” din Piatra-Neamt, profilul bilingv engleza-franceza, ca sef de promotie. Desi nu am studiat-o la scoala, mi-a placut germana atat de mult, incat m-am decis in clasa a XI-a sa o invat singur. Am reusit un an mai tarziu sa iau atestatul DaF, pentru a ma putea inscrie la facultate in Germania dupa Bacalaureat. M-am inscris la Humboldt Universität zu Berlin in octombrie 2013, iar dupa doi ani am obtinut licenta pe Germana-Engleza. In timpul studentiei m-am ocupat intens si cu studiul matematicii (mai tarziu si cu programarea). Desi in ultimii doi ani de liceu nu am mai avut stiinte exacte in orar, mi-am redescoperit ulterior pasiunea pentru acest domeniu. Am fost tot timpul un autodidact, iar curioazitatea m-a impins sa invat cat mai multe lucruri noi. In prezent studiez Matematica la Beuth Hochschule für Technik Berlin. Cred in viitorul Romaniei si imi pun speranta mai ales in tinerii dornici de afirmare si cu ambitia de a face schimbari in bine, fie ca sunt deja in tara, fie in strainatate si isi doresc sa revina acasa.

Lavinia Dobre

Fost Prim Consilier Proiecte

Lavinia a urmat cursurile Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Adinistrative din Craiova şi ulterior şi cursurile Masterului de Drepturile Omului. Datorită rezultatelor obţinute a reuşit să acceseze o bursă Erasmus în timpul studiilor de licenţă în Saarbrücken, un oraş universitar cochet în Germania, la graniţa cu Franţa. A fost atât de încântată de calitatea profesorilor şi a cunoştinţelor acumulate, dar şi de mediul internaţional încât a revenit pentru studiile de masterat în Saarbrücken şi după încheierea cu succes a LL.M. –ului pentru juriştii străini, a devenit doctorandă a Universităţii din Saarland. Din aprilie 2013 este bursieră a Fundaţiei germane Friedrich Naumann, participând frecvent la seminariile oferite de fundaţie.. Pe lângă activitatea de cercetare pentru teza de doctorat, Lavinia lucreză ca şi asistent ştiinţific la catedra de drept civil, teorie juridică şi de informatică juridică a Universităţii din Saarland. Se implică însă cu drag în proiectele filialei LSRS Germania, contribuind la realizarea cu succes a acestora prin experienţa acumulată de-a lungul anilor în cadrul proiectelor Tineret în Acţiune.

E-mail: lavinia.dobre(at)de.lsrs.ro

 

Codin Petrică-Marin 

Consilier HR

A urmat studiile de Masterat în Inginerie Mecanică la Universitatea din Siegen, pe care le-a absolvit în Martie 2014. In timpul masteratului a lucrat ca asistent în cercetare, reușind să își finanțeze studiile prin forțe proprii. Drumul către Germania i s-a deschis in 2009, fiind student al Universității Politehnice din București,  când a primit o bursă Erasmus la aceeași Universitate din Siegen, pentru elaborarea lucrării de licență. După absolvire,fiind fascinat de sistemul de învățământ german a hotărât să revină și să își continue studiile pentru a avea o deschidere mai largă către piața forței de muncă din Germania. Momentan după finalizarea masteratului lucrează în domeniu la o companie multinațională prezentă și în România. Plecând de lânga familie de la 12 ani a văzut că seriozitatea și perseverența joacă un rol foarte important atât în studiu cât și în viața socială. Pasul către LSRS i-a fost foarte ușor pentru că îi place să ajute si speră că împreună vom fi mai puternici.

Andreea Ciobanu

Consilier Comunicare

Andreea Ciobanu urmează în prezent cursurile de masterat în Finanţe și Contabilitate la Universitatea de Știinţe Aplicate din Frankfurt am Main. Programul este cu predare bilingvă engleză-germană și reprezintă cel de-al doilea masterat al sau. Anterior a obţinut o diplomă de Masterat în Economie Internaţionala și Politici Economice de la Universitatea Goethe din Frankfurt am Main și a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul A.S.E. București, ambele programe fiind cu predare integrală în limba engleză. Din Septembrie 2015 s-a alăturat eforturilor Ligii de a colagula comunitatea de studenţi români din Germania si de a promova valorile românesti.

E-mail: andreea.ciobanu(at)de.lsrs.ro

Andreea Ifrim

Consilier Comunicare

Sunt născută în Craiova, unde am absolvit Colegiul Național “Carol I”, specializarea matematică-informatică, intensiv informatică. Acolo mi-am descoperit pasiunea pentru programare, așa că m-am decis să urmez cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București. În 2015 am reușit sa obțin o bursă ERASMUS+ și în prezent sunt studentă la Frankfurt University of Applied Sciences. Pe langa algoritmi și programare, îmi place să citesc, să călătoresc și mereu îmi fac timp pentru activități în aer liber precum mersul cu bicicleta, cu rolele sau simple plimbări prin parc. Sunt o persoană activă și entuziastă, iar determinarea și interesul meu pentru o continuă dezvoltare mă ajută întotdeauna să depășesc obstacolele pe care le întalnesc. Cred în rolul puternic pe care voluntariatul îl joacă în viața unui tânăr și, de aceea, pe parcursul anilor de studiu, m-am implicat în diferite proiecte și activități extracurriculare, dobândind totodată cunoștințe în PR si Design. De asemenea, consider că fiecare dintre noi poate contribui la dezvoltarea societății prin acțiunile sale și mă bucur că, făcând parte din echipa LSRS mă pot  implica activ in proiecte ce susținprogresul României.

Robert Dumitrache

Consilier Design și Conținut Media

S-a născut în București. A început liceul la “Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti” secția “Actorie”. După 2 ani, la vârsta de 17 ani s-a mutat împreună cu familia în Berlin. Aici a absolvit liceul, iar în prezent studiază Informationsmanagement la Humboldt Universität zu Berlin. Arta joacă în continuare un rol important în viața lui, jucând într-un teatru de copii, iar în timpul liber compune muzică și scrie versuri pentru proiecte personale, dar și alături de alți artiști.
Consideră că în viață trebuie să îți urmezi visele și idealurile, ele aducând factorul cel mai important al vieții, fericirea.

Email: robert.dumitrache@de.lsrs.ro

 

Georgiana Oprea

Consilier Comunicare

Actuală masterandă la Institutul de Științe Politice, Universitatea Justus-Liebig din Gießen, provine din Slobozia, județul Ialomița. Acolo a urmărit cursurile liceale la Colegiul Național “Mihai Viteazul” iar mai târziu, in 2011, a absolvit studiile de licență la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, specializarea Administrație Publică. Pe durata studiilor Georgiana s-a implicat în diverse activități academice și culturale, precum afilierea la organizații studențești și grupuri culturale folclorice, participarea la conferințe, workshop-uri și seminare cu privire la administrația publică din România și studiile legate de Uniunea Europeană. Printre altele se numără în activitatea ei și vizita de studiu la Parlamentul European, mobilitatea de studiu Erasmus în Polonia și Internship-ul în cadrul alegerilor electorale din Germania 2013. Momentan Georgiana lucrează ca student assistant la Institutul de Științe Politice din Giessen, catedra de Studii Europene și Relații Internaționale. Hobby-urile ei sunt călătoriile, politica, sportul și cititul.

 

Cătălina Cazacu

Consilier Relații Externe

Cătălina a absolvit Colegiul Național “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău, profilul matematică-informatică bilingv engleză în vara anului 2013. În prezent este studentă a Universității Tehnice din München, unde se specializează în Informatică Economică. Pe durata studiilor, Cătălina s-a implicat în diferite organizații non-guvernamentale, ce i-au înlesnit dezvoltarea într-un mediu puternic ancorat în realitate și i-au oferit oportunitatea de a cunoaște oameni cu preocupări diverse, de la care a avut numai de învățat. S-a alăturat Ligii Studenților Români din Străinătate cu scopul de a-i îndruma pe tinerii care își propun să studieze în Germania și speră că astfel va ajuta la promovarea valorilor României.

 

Alin Țenea

Consilier Conținut Media

 

Am absolvit Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, profilul filologie bilingv-germană. Dorința de a pleca la studiu în Germania m-a însoțit pe tot parcursul liceului, iar după obținerea diplomei de limbă germană DSD, am reușit să mă înscriu la Universitatea Ludwig-Maximilian. În prezent studiez științele comunicării și sociologie în München. Îmi plac mult limbile străine, iar visul meu este de a deveni jurnalist. Doresc să dau cel mai bun din mine, în tot ceea ce fac, iar LSRS îmi oferă cu siguranță oportunitatea să fac acest lucru.

Casiana Rîmbu

Consilier Design și Conținut Media

Casiana a plecat din Mediaș, județul Sibiu, după absolvirea liceului cu profil real. Interesele ei acoperă o gamă largă de subiecte, de la programare, coduri și algoritmi, la limbi străine, literatură și artă, la psihologie, cultură și tradiție. Sudul Germaniei i-a plăcut atât de mult, incât în ultimul an de liceu a obținut certificatul DaF pentru a putea începe studiul la Universitatea din Konstanz. După un prim an departe de casă, a învățat că ceea ce urmează nu poate fi intotdeauna anticipat, și că uneori cele mai bune lucruri sunt cele la care nu ne așteptăm. In prezent studiază Științe Economice și a început voluntariatul la LSRS pe partea de Design și Conținut Media din dorința de a transimte un mesaj prin a vorbi puțin și a spune mult, și a fi parte dintr-o comunitate care să o motiveze constant să-și regăseasca identitatea românească.

Alexandru Anghel

Consilier Proiecte

Deviza care mă îndrumă în viață îi aparține lui Seneca: ”Succesul, în mare parte, stă în voinţa de a învinge. Să ne străduim deci şi să stăruim!” și conține un sfat pe care consider că merită să-l împărtășesc, la rândul meu. Astfel, succesul înseamnă dăruire totală și conștiința lucrului bine făcut, calități pe care le pun în slujba proiectelor de anvergură ale LSRS, împreună cu  pregătirea mea profesională: am absolvit Colegiul Național Octavian Goga din Sibiu, filiera teoretică, profilul filologie, limbi străine, apoi Facultatea de Stiinte Economice “Lucian Blaga” Sibiu, specializare: Economia Cormetului, Turismului si Serviciilor, urmată de un masterat în cadrul aceleasi Facultati, specializare: Comunicare in afaceri si Relatii publice.Motivația mea este aceea de a fi prezent în acțiunile Ligii, astfel încât această organizație să își consolideze renumele și să poată accede pe o treaptă valorică superioară, având în vedere scopurile nobile pe care și le-a asumat

E-mail: georgiana.oprea(at)de.lsrs.ro

 

Alexandru Prisacaru

Consilier Proiecte/IT

Născut și crescut pe meleagurile petroliere ale Moineștiului, a absolvit Facultatea de Inginerie Civilă din Iași “Gheorghe Asachi” și Masterul de Inginerie Structurală al aceleiaşi facultăţi în 2011. După o scurtă aventură în industrie, lucrând la proiectarea de spitale, grădinițe, pensiuni și şcoli, a revenit în mediul universitar în 2013 la Universitatea Ruhr din Bochum. În timpul masterului de inginerie computațională a fost premiat pentru rezultatele academice și implicare socială cu bursa Ruth und Gert Massenberg.
Momentan este doctorand la Robert Bosch GmbH și la Universitatea Tehnică din Delft în domeniul reliabilității electronicelor pentru aplicații în industria auto.
Ariile lui de interes sunt istoria, psihologia și sportul, pe care încearcă să le combine cu activități sociale. Alex este de asemenea interesat de activități diverse pro-România care să îmbunătăţească și să întărească imaginea României.

Email: prisacaru.alexandru@de.lsrs.ro

 

Paul Barbu

Consilier IT

„Nu trai din amintiri, deciziile luate, nu pot fi schimbate“, este motto-ul dupa care ma orientez in viata de zi cu zi. De aceea deciziile importante necesita timp, pentru a pune in balanta avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni. Fiind o persoana foarte calculata si devotata stiintelor exacte, am urmat cursurile facultatii de informatica din Brasov si din Heilbronn, locuind in Germania de aprox. 5 ani. In cadrul LSRS, doresc sa sprijin proiectele de promovare a Romaniei peste hotare si sa ajut acesta organizatie in a-si atinge scopurile propuse.”

 

Gianina Zanete

Consilier Relații Externe

Este absolventă a Facultăţii de Litere, Secţia Română-Engleză din cadrul Universităţii Ovidius, Constanţa. Mediul academic i-a trezit interesul de a cunoaște și alte culturi, așa că doar la caţiva ani după absolvirea facultăţii, o bursă MBA oferită de Frankfurt School of Finance&Management aduce în prim plan cultura lui Goethe.
Se poate caracteriza prin doua forţe care interacţionează și din care rezultă o personalitate complexă benefică în  orice context internaţional, si anume: forţa intelectuală si forţa
fizico-mentală (susţinută de sport de performanţă). Își dorește să contribuie la imaginea pozitivă a României, prin promovarea  profesionalismului în rândul tinerilor cu rezultate excepţionale.

Diana Arhir

Fost Consilier Design şi Conţinut Media

Diana Arhir este studentă la facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică,din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti. A absolvit Colegiul naţional Nicolae Grigorescu, profil matematică-informatică intensiv din Câmpina. În prezent, este voluntar în cadrul LSRS(Liga Studenţilor Români din Străinătate), departamentul IT, precum şi Consilier Design şi Conţinut Media în cadrul LSRS Germania.

                                                                                     

Aura Condrea

Fost Consilier Juridic

A absolvit Colegiul Naţional din Iaşi, secţia Matematică-Informatică, bilingv germană înanul 2006 şi   Facultatea de Drept din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi în anul 2010.  În prezent, este studentă în cadrul programului de masterat Business Law (Wirtschaftsrecht) la Universitatea din Köln, Germania şi deţine funcţia de consilier juridic în cadrul LSRS, filiala Germania.

Alexandru Niță

Fost Consilier Design şi Conţinut Media

Alex a absolvit în anul 2008 Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu, liceu cupredare în limba germană. În prezent urmează cursurile universităţii Ludwig Maximilian din München, Germania, unde se specializează în Informatică şi Economie Media.

 

Claudiu Hurdugaci

Fost Consilier Proiecte/IT

Este din Târgu Mureş, a studiat ingineria mediului la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și în cadrul programului Erasmus în Germania la Universitatea Tehnică din Clausthal.

Claudiu este interesat de protecţia mediului, energie alternativă, reciclare şi i-ar plăcea să lucreze cel puţin într-unul dintre aceste domenii.

În timpul liber îi place să practice sporturi cum ar fi baschet, fotbal, tenis, să înoate, să alerge, să meargă pe munţi. Îi place mult să citească, să călătorească, să vizioneze filme şi seriale.

Email: claudiu.hurdugaci@de.lsrs.ro

Oana Cociu
Fost Consilier Relații Interne

Oana a absolvit Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu în anul 2008, iar apoi şi-a început studiile în Jena, ca bursantă a DAAD-ului.  În prezent este studentă (M.Sc.) în anul I, în cadrul Facultăţii Friedrich Schiller din Jena, cu specializare în Psihologie organizationala. În România a avut ocazia de a lucra 5 ani într-o organizaţie non-profit pentru ajutorarea famililor sărace şi a participat cu mare plăcere la diverse festivaluri de teatru şcolare. În Germania s-a implicat în organizarea a diverse proiecte interculturale studenţeşti; printre acestea se numără și activitatea sa în cadrul LSRS.

 

Lucian Vasiu

Fost Coordonator

Lucian a absolvit Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu în anul 2008, iar apoi a luat drumul Germaniei pentru a-şi continua studiile. În 2012 a absolvit și Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Ludwig Maximilian din München, cu specializare în Investiţii şi Pieţe de Capital, iar în prezent este student în Italia. În Germania a avut ocazia de a se implica în diferite organizaţii studenţeşti şi de a absolvi diverse internshipuri care l-au ajutat să se dezvolte şi să preia din profesionalismul carteristic ţării gazdă. Experienţa acumulată şi dificultăţile de care s-a lovit în procesul de integrare într-o ţară străină, l-au determinat să se alăture echipei LSRS şi să sprijine tinerii români dornici de a începe o viaţă nouă în Germania.

Rareș Sufana

Fost Consilier Proiecte

Rareș a absolvit liceul german Samuel von Brukenthal în Sibiu, iar apoi a urmat calea Germaniei pentru a studia Electrotechnica la Universitatea Tehnică din München. A absolvit în 2011 cu specializarea Telecomunicații. Momentan este Trainee la Cisco Systems Germania ca Network Consultant Engineer.

S-a alăturat echipei LSRS Germania pentru a sprijini prin experiența dobândită tinerii studenți români care încep un studiu în Germania.

Vlad Olteanu

Fost Consilier proiecte

Este absolvent al Colegiului Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu, secţia Matematică-Informatică Intensiv promoţia 2008. În prezent studiază în cadrul Ludwig Maximillians Universität din München specializarea Medicină Generală şi deţine funcţia de consilier proiecte în cadrul LSRS.

 

Alexandra Sasu

Fost Prim Consilier Comunicare

A absolvit Facultatea de Traducere și Interpretare, Secția Engleză-Germană din București. Între 2009 – 2011 a urmat un masterat interdisciplinar în Studii Sud-Est Europene în cadrul Universității Friedrich-Schiller din Jena, pentru ca apoi să-și continue studiile la Facultatea de Litere, Departamentul de Comunicare și Relații Publice la Universitatea din București. Se implică în activități de voluntariat pentru comunitate și mediu de aproximativ 3 ani de zile.

Motto: “Volunteers are not paid — not because they are worthless, but because they are priceless.”

 

Victor Gigea

Fost Consilier Juridic

Victor este student la Institutul European al Universităţii din Saarland unde asimilează cunoștinţe în domeniile dreptului European, ale drepturilor omului și al dreptului internaţional ca parte a unui program de masterat. Precum alţi colegi din Liga Studenţilor Români din Străinatate, Victor a terminat în 2008 Colegiul Naţional Samuel von Brukenthal din Sibiu iar apoi a pornit spre Germania spre a-și continua educaţia. Cu experienţa acumulată până în prezent prin studiu si practică, Victor vă stă la dispoziţie cu cea mai mare plăcere.

 

Vlad Lața

Fost Consilier Membri

Vlad a absolvit Liceul Teoretic “Stephan Ludwig Roth” din Mediaș,  județul Sibiu, în 2009, iar cu o lună înaintea examenului de bacalaureat s-a decis să aleagă München-ul pentru a-și continua studiile. În prezent este student în anul III în cadrul Universitatii Technice din München (TUM) cu specializarea Electrotechnică și Tehnologia Informației.

Germania i-a oferit posibilitatea de a-și lărgi orizonturile prin diferite internship-uri, job-uri, dar și oportunitatea de a activa ca tutore și de a se implica în diferite proiecte studențesti și organizații sportive. Experiența acumulată în relațiile inter-umane în acești ani, dorința de a ajuta viitori studenți români și de a le ușura tranziția spre Germania l-au determinat să se alăture echipei LSRS Germania.

Cosmin Borșa

Consilier Proiecte

Cosmin a absolvit Colegiul Național „Unirea“ din Tg. Mureș și este student în anul I la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt am Main. Acolo urmează studiile de licență în economie. Este pasionat de piața de capital și sistemul financiar, iar după terminarea studiilor intenționează să înceapă o carieră în sectorul bancar.

E-mail: cosmin.borsa(at)de.lsrs.ro

 

 

Silviu Homoceanu

Fost Coordonator 

După absolvirea Facultății de Informatică a  Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Bachelor- Informatică), promoţia 2005, Silviu Homoceanu și-a continuat studiile masterale în Germania, în cadrul departamentului de Informatică al TU ”Carolo Wilhelmina” Braunschweig. În dorința de a aplica cunostințele teoretice acumulate,în practică, acesta a lucrat pe perioada masterului în 3 proiecte universitare ca și student-asistent în  cercetare. Provocarea de a rezolva probleme complexe l-au determinat ca după absolvirea masterului să aleagă un post de asistent universitar în cadrul Institutului de Sisteme Informatice – TU Braunschweig.

URL: http://www.ifis.cs.tu-bs.de/staff/silviu-homoceanu

E-mail: silviu.homoceanu(at)de.lsrs.ro

 

Andrada Ghete

Fost Prim Consilier IT

După absolvirea Facultății de Inginerie din Sibiu în 2011, am început studiile de masterat la Technische Universität München, TUM School of Management în programul de Master of Science în Consumer Affairs.

Am considerat importanța unui job vitală experienței mele viitoare profesionale, așadar timp de un an și jumătate, pe timpul programului de master, am avut un job de IT Project Management Intern în cadrul companiei Allianz Global Corporate & Specialty, în München.

După finalizarea cu succes a programului de master în septembrie 2013, am decis să mă reîntorc în Sibiu, unde să îmi încep studiile de doctorat pe domeniul Inginerie si Management.

Consider că experiența mea, dobândită pe planul studiilor și de asemenea, în mediul de muncă german, reprezintă un aspect pozitiv pentru România.

În dorința de a sprijini dezvoltarea și de a oferi consiliere studenților interesați de Germania, m-am alăturat echipei LSRS.

E-mail: andrada.ghete(at)de.lsrs.ro

 

Tudor Suciu

Fost Consilier IT

Tudor este din Sibiu și a absolvit Colegiul Național „Samuel von Brukenthal“ din Sibiu. În anul 2009 a terminat licența în informatică, în cadrul Universității din Ulm. Imediat dupa terminarea licenței, a început să lucreze la o firmă pentru consultanță IT, unde este angajat și în prezent. În primele 6 luni ale angajării, a trecut printr-un program de trainee, care a avut loc în Frankfurt.

E-mail:tudor.suciu(at)de.lsrs.ro

 

 

 

Elena Căpăţână

Fost Prim Consilier Design și Conținut media

A absolvit Colegiul Naţional “Samuel von Brukenthal” din Sibiu, cu predare în limba germană. În prezent este studentă la Masterat ( M.Sc.) la Universitatea Tehnică din Berlin, unde şi-a susţinut şi lucrarea de Bachelor, în domeniul arhitectură.

 

Andreea Fintoc

Fost Prim Consilier Relații Externe

Andreea a absolvit Liceul Teoretic cu predare în limba germană „Joseph Haltrich“ din Sighișoara, județul Mureș. Urmărind să studieze la o universitate presitigioasă și intenționând să păstreze contactul cu limba germană, a ales „Technische Universität München“. În anul 2011 a absolvit cursurile de bachelor cu specializarea Electrotehnică și Tehnica Informației, iar în prezent urmează cursurile de masterat în cadrul aceleiați facultăți. În München s-a implicat în mai multe proiecte, participând la diferite internship-uri, fiind în același timp și tutore la universitate. Deoarece consideră că studiul în străinătate i-a adus doar beneficii, a ales să se alăture echipei LSRS-Germania pentru a oferi consultanță academică tinerilor români care doresc să-și inițieze sau să-ți continue studiile în străinătate.

 E-mail: andreea.fintoc(at)de.lsrs.ro

 

Miruna Bacali

Miruna

Fost Coordonator

Miruna Bacali a absolvit un master în Studii Sud-Est Europene în cadrul Universitatea „Friedrich Schiller” din Jena. La nivel de licență, a studiat Literatură, Istoria Artei și Teorii ale Comunicării a Universității din Konstanz, unde a lucrat ca îndrumător pentru studenții străini în cadrul Biroului Internațional. Este pasionată de scris, muzică, desen, de istorie, filosofie și limbi străine.Intenționează să urmeze studii doctorale, ca apoi să se dedice unei cariere în domeniul cultural, academic sau diplomatic. Își dorește să contribuie la promovarea culturii române pe alte meleaguri, deoarece este încredințată de profunzimea și bogăția ei.

E-mail: miruna.bacali(at)de.lsrs.ro

 

Elena-Georgiana Nagy

Fost Consilier Design și Conținut media

La nivel licență, Elena a urmat în paralel cursurile Facultății de Geografie, respectiv Psihologie și Științe ale Educației, din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca. Studiile masterale în Planificare și Dezvoltare Regională absolvite în 2010 au îmbinat geografia și psihologia, deschizându-i orizonturile către noi direcții de cercetare. În prezent urmează studii doctorale în cadrul Universității „Eberhard Karls” Tübingen, în domeniul reconstrucției și dezvoltării post-conflict a Sudanului de Sud.

E-mail: elena.nagy(at)de.lsrs.ro

 

 

Anca David

Fost Prim Consilier Juridic

După absolvirea liceului bilingv Jean Louis Calderon din Timişoara, secţia franceză, în anul 2005, Anca a ales Universitatea din Saarbrücken pentru a urma Facultatea de Drept German și Francez, un program de studii duble, unic în Germania. În iulie 2008 a finalizat cu success programul de Drept Francez, iar în decembrie 2011 primul examen de stat cu specializare în Dreptul Afacerilor. Anca este în prezent doctorandă în Drept Comparat, asistentă și tutore la Universitatea din Saarbrücken.

E-mail: anca.david(at)de.lsrs.ro

 

Fotografie-0095Maria-Magdalena Muntean

Fost Prim-Consilier Comunicare și Informare

Este absolventă a Facultății de Jurnalistică și a Facultății de Teologie Ortodoxă “Andrei Șaguna”, ambele din Sibiu. Începând cu luna octombrie a anului 2013 a început un curs intensiv de limbă germană, pe care l-a finalizat anul acesta, în aprilie, cu obținerea Goethe-Zertifikat B1, astfel reușind să obțină o bursă de studii din partea organizației Brot für die Welt, în Germania. În prezent este studentă-oaspete în cadrul Universității Humboldt din Berlin, la Institutul de Știinte Sociale, în același timp pregatindu-se pentru examenul de limbă germană DaF, cu dorința de a face un master aici. Cu voluntariatul a avut tangență încă din perioada liceului. În timpul studenției a avut ocazia să facă voluntariat atât în mediul asistenței sociale cât și în cel al jurnalismului, având posibilitatea de a învăța o sumedenie de lucruri practice pe care nu le înveți în facultate. În LSRS s-a înscris cu dorința de a promova o imagine cât mai pozitivă a României și a românilor în străinătate, dar și de a cunoaște oameni noi, de a face schimb de idei, de a împărtăși valori și de a învăța tot ce se poate învăța.

 

Gabriel Mleșnițe

Consilier Dezvoltare și Resurse Umane

A absolvit Liceul Teoretic “Bogdan Vodă” din Vișeu de Sus, județul Maramureș, iar în prezent studiază în cadrul Ludwig Maximillians Universität din München și deține funcţia de consilier membri în cadrul LSRS. Îi place să fie activ și să se implice în proiecte sociale și culturale, aparținând și în România unui ansamblu folcloric de peste 8 ani, ceea ce îl îndeamnă să ducătradițiile României și înafara granițelor.

E-mail: gabriel.mlesnite(at)de.lsrs.ro

Ionela Țicală

Consilier Comunicare

După absolvirea liceului și obținerea Deutsches Sprachdiplom, Ionela a hotărât sa aducă o schimbare in viața ei, astfel a aplicat la Universitatea Ludwig-Maximilian din München. Acum studiază aici științe economice, nivel bachelor și este mulțumită de alegerea pe care a făcut-o. Programul de studiu de aici îi permite să aibă un job part-time în cadrul unei asociații, astfel reușind să fie independentă din punct de vedere financiar și să-și acopere singură toate cheltuielile. Așadar, îi rămâne doar un singur lucru de făcut, anume să pășească cu încredere spre un viitor pe care și-l construiește zi de zi.

E-mail: ionela.ticala(at)de.lsrs.ro

 

Maria Dușe

Consilier Proiecte (de interes cultural)

Maria Dușe este proaspată absolventă a Universității „Lucian Blaga“ Sibiu, specializarea Teatrologie și Management Cultural, și în prezent studentă la master la Universitatea Goethe Frankfurt a.M., M.A. Theater, Film und Medienwissenschaften. În ceea ce-i privește rădăcinile, Maria a absolvit Colegiul National „Samuel von Brukenthal“ Sibiu, oraș în care s-a născut și a fost crescută. Printre pasiunile ei se numără dansul, înotul, alergatul și băutul cafelelor de calitate. Dorința ei este de a contribui la consolidarea managementului cultural în estul Europei, și de a-și promova cultura pe orice „pământ“ s-ar afla.

E-mail: maria.duse (at) de.lsrs.ro

 

Mihnea Mureșan

Consilier IT

Mihnea a absolvit Colegiul Național “George Coșbuc” din orașul său natal, Cluj-Napoca. Predarea în limba germană maternă și accentul deosebit pus pe materiile de bază ale profilului real-științele naturii i-au fost de mare ajutor în cadrul studiului său actual, la Universitatea Tehnică din München. Urmându-și pasiunea pentru automobile, s-a hotărât să studieze Tehnologia Construcțiilor de Mașini, cu specializare pe Autovehicule Rutiere, în capitala Bavariei. Interesat în mod special de tehnologie, sport și cultură, se implică activ, ca și Consilier IT, în proiectele inițiate de LSRS și dorește astfel să ajute tinerii români care vor sa studieze în străinătate și să îmbunătățească totodată relația dintre Germania și România.

E-mail: mihnea.muresan(at) de.lsrs.ro

 

Raluca Dobrean

Consilier Relații Externe

Raluca este nascută în Timișoara, unde a absolvit liceul “Nikolaus Lenau” și a dobândit diploma de licență in Relații Internaționale și Studii Europene, absolvind secția cu predare în limba germană a Facultății de Știinte Politice, Filosofie si Știinte ale Comunicării din cadrul Universității de Vest Timișoara. În urma anului universitar petrecut în Jena cu bursa Erasmus, studiind Știinte Politice în cadrul Universității Friedrich Schiller, a decis să urmeze programul masteral, Studii de pace și conflict, la Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt am Main, unde este în prezent studentă. Fiind pasionată si apreciind cultura voluntariatul a decis să se implice în organizația LSRS pentru a putea ajuta alți studenți români de peste hotare cu informații și sfaturi. Totodată iși dorește astfel să contrubuie la dezvoltarea României și unei imagini pozitive a țării natale.

E-mail: raluca.dobrean(at)de.lsrs.ro

1 thought on “Echipa LSRS Germania

  • Buna!

    Ma numesc Sanziana si sunt studenta in Heidelberg. Suntem foarte multi studenti romani aici (in HD) si, desi avem Asociatia Culturala Al.i.Cuza care organizeaza evenimente foarte frumoase pentru romani, am dori sa avem si noi un LSRS local. Cum putem face asta? Am vazut ca in Saarbruecken, Berlin s.a. sunt organizatii locale, noi cum am putea sa ne organizam una?

    Multumesc mult si Sarbatori fericite tuturor!

    Sanziana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *