February 24, 2014

Bonding

[note]NEXTContinental Automotive Systems Sibiu – Invitat: Dl. Alex Magdoiu (Project Leader)[/note]

bonding-1.2 blueLiga Studenților Români din Străinătate, filiala Germania își propune mijlocirea contactului dintre studenți și proaspat absolventi de studii universitare in Germania și potențiali angajatori din Romania. Acest proiect are în vedere atingerea unui obiectiv strategic din cadrul strategiei SMART DIASPORA în vederea sprijinirii integrării tinerilor în sectorul public și în mediul privat din România.

CONTEXT ȘI MOTIVAȚIE
“Bonding” vizează studenții români care au ales să studieze în Germania, în contextul în care în ultimii ani numărul acestora este în continuă creștere. După terminarea studiilor, adaptați la sistemul german, majoritatea absolvenților aleg să își continue parcursul profesional în Germania, considerând că în România ar întâmpina dificultăți în dezvoltarea unei cariere de succes. Motivele care stau la baza acestor dificultăți sunt de natură generală: lipsa de informare în ceea ce privește competențele necesare pentru a obține jobul dorit, precum și lipsa unui plan concret în vederea dobândirii acestor competențe.

IMPORTANȚA INVESTIȚIILOR GERMANE DIN ROMÂNIA
Luând în considerare faptul că Germania este unul dintre cei mai importanți investitori străini din România, pregătirea dobândită de acești tineri, pe parcursul studiilor, reprezintă un potențial impresionant care poate fi exploatat cu succes în beneficiul parteneriatelor economice româno-germane. Avantajul tinerilor ar constitui posibilitatea profesării într-un mediu de lucru familiar lor din perioada studiilor, specific sistemului german, cât și șansa de a dezvolta o carieră de succes în România.

DESCRIEREA PROIECTULUI
În prima fază, “Bonding” își propune crearea unei platforme pentru mijlocirea contactului între studenți și tineri profesioniști. Mai concret, prin acest serviciu se dorește organizarea de întâlniri online regulate între viitorii absolvenți de studii universitare din Germania și reprezentanți ai multinaționalelor germane cu activitate in România.

BENEFICIARI
Proiectul se adresează studenților, absolvenților precum și tinerilor profesioniști, care se bucură de sprijin în orientarea și îndrumarea unei cariere de succes, prin facilitarea intrării pe piața muncii. Proiectul este realizat cu sprijinul Ambasadei României la Berlin, a companiilor germane cu activitate în România precum și a foștilor studenți români care au studiat în Germania și care în prezent activează într-o companie multinațională.

DESFĂȘURARE
În cadrul acestui proiect se vor realiza întâlniri online regulate prin intermediul Google Hangouts cu foști studenți români, care au studiat în străinătate și care își desfășoară activitatea într-o companie multinațională în România. Cuprinsul acestor întâlniri vizează descrierea activității domeniului de muncă respectiv, a proiectelor întreprinse în compania respectivă precum și alte aspecte de natură profesională. Această prezentare se va dori continuată într-o discuție interactivă, în care participanții vor avea posibilitatea să pună întrebări. Numărul de participanți este de aproximativ 10 persoane pe întâlnire și este impus de constrângeri tehnice. Participanții vor fi aleși prin selecție pe bază de CV.

Hai ACASĂ!imgmarecareer
Dacă vrei să te convingi că și acasă se poate face carieră în cadrul unor companii puternice, atunci te invităm să afli direct de la reprezentanții acestor companii ce oportunități oferă România. Ajută-ne să te cunoaștem printr-un mesaj trimis la contact@de.lsrs.ro și noi promitem să te ținem la curent cu derularea programului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *